KHC slaagt er niet in de volle buit te pakken tegen ASV Dronten

KAMPEN - KHC leek zaterdag in het duel tegen ASV Dronten af te stevenen op winst, maar zag de nummer drie van de competitie in de slotfase toeslaan. De gelijkmaker (1-1) was zuur, maar deed niets af aan het goede spel van KHC dat het moest stellen zonder een aantal vaste waarden.

De wedstrijd ging redelijk van start voor beide teams. De eerste kans was voor de bezoekers, die een harde inzet rakelings over zagen gaan. KHC kreeg in de 13e minuut de eerste mogelijkheid om de score te openen. Boaz Smits zag zijn inzet echter over het doel gaan. Enkele minuten later had Karim Gabara KHC op voorsprong kunnen zetten. Zijn harde doelpoging strandde in de handen van de doelman. Halverwege de eerste helft was er nog een mogelijkheid voor de Drontenaren, waarbij een verdediger van KHC de bal bijna in eigen doel werkte. De kansen na rust bleken spaarzaam. De Drontenaren werden nog het gevaarlijkst, maar vonden tot tweemaal toe Vonk op hun weg. Het venijn bleek in de slotfase van de wedstrijd te zitten. In de 83e minuut speelde Leroy Knol de bal op Burak Alp, die vervolgens knap afrondde en de 1-0 maakte. Invaller Tom Diender kreeg nog een grote kans om KHC op een 2-0 voorsprong te zetten, maar de bal ging net naast het doel. KHC toonde zich gretig, maar wilde misschien wel iets te veel. Bij een hoekschop stond het even niet goed bij KHC en Rihairo Meulen van Dronten wist daarvan te profiteren.