Elina Schmidt (groep 6) leest haar gedicht over de kermis voor
Elina Schmidt (groep 6) leest haar gedicht over de kermis voor (foto: MvG)

Leerlingen Mgr. Zwijssenschool presenteren eigen gedichtenbundel

(door Maarten van Gemert)  

KAMPEN – De jubilerende Mgr. Zwijssenschool heeft een bundel gedichten uitgebracht die de leerlingen zelf hebben geschreven. Bas Nijhof heeft het creatieve proces begeleid. Bij de presentatie in het Vestzaktheater lazen enkele leerlingen hun gedicht voor, zoals later ook  bij het feest op het schoolplein.

De RK basisschool aan de Oudestraat bestaat 101 jaar. De reünie op Open Monumentendag moet het hoogtepunt worden van de festiviteiten. Voor sommige leerlingen was dat misschien wel deze gedichtenbundel. Zij hebben zich een ware dichter getoond. De onderwerpen tonen wat een kinderhart zoal bezig houdt.

Jubileum

Vorig jaar was het niet gelukt het eeuwjubileum te vieren. Als aftrap voor de festiviteiten dit jaar werd de gedichtenbundel gepresenteerd. Eerst samen met juf Geanne in een echt theater en later in de middag op het schoolplein met juf Inger, die het eerste gedicht in de bundel geschreven heeft. Het is onbekend of het schoolhoofd door Bas Nijhof is geassisteerd. De schooldichter heeft met alle groepen gedichten gemaakt.

Onderwerpen

De gedichtenbundel geeft een mooi beeld van wat een kinderhart zoal bezig houdt, van voetbal en turnen tot een overleden oma of huisdier. Guus weet al dat hij boer wil worden en Feline gaat in op de waarde van vriendschap. Schooldichter Bas Nijhof hoopt dat de lezer de bundel net zo enerverend ervaart als hijzelf. Op de website van De Brug kan de lezer van deze krant voorproeven aan de dichters van de Mgr. Zwijssenschool.