Vastberaden KV DOS wint van Noordenveld in aanloop naar duel om tweede plek

KAMPEN – Een vastenberaden KV DOS heeft zaterdag gewonnen van de korfballers van Noordenveld. Het duel, waarin ook de wind een belangrijke rol speelde, eindigde in een stand van 21-17. Noordenveld kon vrijuit spelen. De ploeg degradeerde onlangs en had geen ander belang dan gewoon een goede wedstrijd te spelen.

Zoals gezegd was de wind van invloed en dan met name op de tactiek van beide ploegen. Zo werd de aanval slim neergezet aan de windkant, waardoor afstandsschoten goed benut werden.

KV DOS begon goed aan de wedstrijd. Noordenveld wist het Kamper korfbalteam redelijk bij te blijven tot een stand van 8-5. Daarna liep KV DOS uit naar een stand van 13-8. Na rust werden de schutters nadrukkelijk gezocht door KV DOS dat de voorsprong uitbreidde. Mede door pech in de afronding en slechte passes had Noordenveld geen antwoord op de gedreven Kampenaren. In de laatste minuten wist Noordenveld nog vijf doelpunten te scoren door vermoeidheid bij DOS, maar toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

De wind speelde een belangrijke rol in het duel. Beide teams pasten hun tactiek er op aan.