Afbeelding
Foto: aa

Humans of Kampen: Virgil (deel 7)

Algemeen

Virgil staat voor zijn barbershop. Hij ziet er stoer uit, maar als hij vertelt waar hij mee bezig is blijkt hij iemand te zijn die graag anderen wil helpen.

‘Morgen gaat het gebeuren. Dan wordt er een film van 10 minuten opgenomen die ik heb bedacht. Daar, onder de poort, komt een motor het beeld in rijden. Ik sta dan daar op het pleintje te wachten. De bestuurder komt naar me toe zodat ik hem kan knippen. Daarna gaat het verder naar een aantal bedrijven in de Oudestraat. Samen laten we zien wat er is in Kampen.

Ik wil graag Kampen op de kaart zetten en deze film gaat daar denk ik erg bij helpen. Ik kreeg het idee in een soort dagdroom, het wordt echt vet.

Ik ontmoet veel verschillende mensen: mensen die op kantoor werken, dominees… maar ook daklozen. Björn kwam ik tegen op straat in Zwolle. Ik heb tegen hem gezegd: ik ga jou knippen tot je weer op je benen staat. Ik hoop dat het helpt. We hebben elkaar nodig, dat weet ik.’

Dit verhaal hoort bij een serie: Humans of Kampen. Wil je ook helpen om de serie te maken? Kijk op https://visitkampen.nl/humans-kampen voor meer informatie.

Nick de Vries