Wiecher Dalsem beproeft geluk op het water

KAMPEN - Indoor-roeier Wiecher Dalsem doet op zondag 18 juni mee aan de Vecht Regatta. Het is voor het eerst sinds twintig jaar dat de succesvolle Kamper sporter zijn vertrouwde indoor-omgeving verruilt voor een wedstrijd op het water.

Ook de afstand van 5 kilometer vormt een extra uitdaging voor Dalsem. ¨Ik ben een duizend-meter-specialist. Daar komt bij dat buiten roeien qua techniek totaal anders is dan indoor. Bij indoor roeien is het beuken en kan je door halen tot aan je borst. Bij roeien op het water spelen coördinatie en balans een rol. De bladen mogen niet te diep in het water en niet te hoog. Er zijn tegenstanders die een veel betere techniek hebben dan ik. Wat dat betreft koester ik niet al te hoge verwachtingen. Van de andere kant ben je een verliezer als je thuis blijft en niet als je een uitdaging aangaat.¨ 

In juli is er nog een tweede roeiwedstrijd waar de Kamper veteraan van roeivereniging De IJssel aan meedoet. Namelijk de Dutch Masters Open. Hierbij gaat de afstand over duizend meter, de afstand die Dalsem dus het beste ligt. Dalsem lachend: ¨Wat dat betreft heb ik geen excuus.¨ De indoor-roeier verkeert niet in een voor hem uitgesproken goede vorm. Desalniettemin boekte hij onlangs nog wel een mooi succes. Bij de Challenge Filippo Mondelli, een Italiaanse internet challenge waarbij je binnen een minuut een zo groot mogelijke afstand moet roeien op de ergometer, was hij de beste van alle mannen boven de 30.