Goudenzaalconcert op zondagmiddag 4 juni

KAMPEN - Stichting Vrienden Stedelijk Museum Kampen en Stichting Magna Musica hebben voor zondagmiddag 4 juni het derde huiskamerconcert in de Gouden Zaal van het museum gepland. 

Het concert staat in het teken van ‘Diamonds & Water', een link naar de vaste tentoonstellingen ‘Koningshuis' en ‘Water' die te zien zijn in het museum.
Blokfluitensemble FEW uit Wezep speelt muziek van Händel, Vivaldi, Saint-Saëns en Stevie Wonder. Presentatrice is Annelies Schraa, docent blokfluit. Zij studeerde blokfluit bij Adrienne du Clou aan het conservatorium te Zwolle waar ze haar diploma Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Zij maakt deel uit van het internationaal vermaarde Apollo Ensemble. Ze is regelmatig te horen als solist en ensemblespeler op Nederlandse kamermuziekpodia, alsook op buitenlandse festivalpodia.
FEW is samengesteld uit gevorderde en voormalige leerlingen van de Wezepse Blokfluitopleiding FEW. Het ensemble speelt oude en moderne muziek op een 40-tal verschillende blokfluiten variërend van de sopranino (een piepklein fluitje van maar 17 cm) tot de grootbas in F (meer dan twee meter lang), en alles daar tussenin.
Het concert begint om 14:30 uur. Entree kost € 10 euro (Vrienden van het Stedelijk Museum € 5). Tot 21 jaar gratis toegang. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar. Vooraf reserveren via Vriendenstedelijkmuseum@kampen.nl en betalen bij de kassa in de Gouden Zaal op de middag zelf.