Schilderij van Juliët Kalter
Schilderij van Juliët Kalter Foto: Hans Meerman

Nieuwe expositie in de Stadsgehoorzaal

Cultuur Ingezonden

Met ingang van vrijdag 26 april is in de Stadsgehoorzaal een nieuwe expositie te bezichtigen. Het is de laatste expositie van dit theaterseizoen 2023/2024.

Twee kunstenaars uit Kampen, te weten Juliët Kalter (Kampen, 1976) en Ben Marsman (Kampen, 1971) tonen er hun werk. Beide kunstenaars zijn werkzaam in één en hetzelfde atelier. 

Atelier EenTwee is gevestigd aan de Venestraat 18. Zij maken beeldend werk in opdracht, geven les en maken ook autonoom werk. Techniek en materiaalkeuze hangen af van wat het beeld “vraagt”. Hierbij moet gedacht worden aan schilderen, mozaïek, ruimtelijke objecten, fotografie, tekenen en digitale bewerking. Twaalf jaar geleden zijn Juliët en Ben gestart met het maken van gezamenlijke kunstwerken. De samenwerking en interactie leidt tot een bijzondere “wereld van verbeelding”.

Op de expositie in de Stadsgehoorzaal laat Juliët een serie schilderijen zien en toont Ben, naast een serie kleine schilderijen, ook een serie intrigerende “theatertjes”. De kunstenaar heeft zich enigszins laten inspireren door de vormgeving van de oude foyer van de Stadsgehoorzaal!

De tentoonstelling bevindt zich in de gang naar de Grote Zaal (benedenverdieping) en in de gang naar het Balkon en het Vestzaktheater (eerste verdieping).

De expositie is te bezichtigen tijdens kassa-uren: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur, een uur voor aanvang van een voorstelling en op afspraak (038-3317373).

De tentoonstelling duurt tot en met dinsdag 25 juni 2024.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22