• Alles
 • (111)
  Sport
 • (1)
  Lezingen
 • (33)
  Evenement
 • (2)
  Muziek

IJsselbiënnale houdt congres Onderstroom

donderdag 16 september 12:00 t/m 18:00 uur

'Gezicht op de IJssel' van Jan Voerman jr. (Stedelijk Museum Zwolle)

REGIO - De IJsselbiënnale houdt donderdag 16 september het  congres Onderstroom, een IJsselcongres voor professionals, beleidsmakers, bestuurders, ontwerpers, ontwikkelaars, jongeren, bewoners en kunstenaars. Doel is het samen kijken naar de vele uitdagingen en noodzakelijke transities van deze tijd.

De organisatie vertelt: ‘We lopen tegen de grenzen aan van de mate waarin de 4 elementen van onze planeet nog in onze behoeften kunnen voorzien. Het doel van het IJsselcongres is onderzoeken hoe we tegenstellingen achter ons kunnen laten en samen – als IJsselvallei – kunnen dromen naar, én werken aan, een nieuwe toekomst. We nodigen jou en iedereen met hart voor onze IJssel van harte uit om deel te nemen aan dit evenement.”

IJsselcongres Onderstroom

De vier elementen van Plato dienen als leidraad tijdens het IJsselcongres: Aarde, Water, Vuur en Lucht. De inspiratie voor de aanpak is gevonden in onder meer het boek ‘De Tovenaar en de Profeet’ van Charles Mann. Hierin wordt het grote verschil beschreven dat er bestaat tussen enerzijds de mensen die ervan overtuigd zijn dat we in staat zijn om met technologie deze grenzen te verleggen en op te rekken. En anderzijds de mensen die geloven dat we onze behoeften juist moeten aanpassen zodat ze binnen deze grenzen passen. Hoe gaan we daarmee om? Naar wat voor een IJsselvallei verlangen we eigenlijk en wat kunnen we NU doen, om ervoor te zorgen dat we die kunnen realiseren? Voor onszelf én voor toekomstige generaties?

De sprekers zijn afkomstig uit diverse sectoren uit de IJsselvallei. Het congres vindt plaats op donderdag 16 september van 12.00 tot 18.00 uur bij de Centrale Harculo in Zwolle.
Tickets zijn verkrijgbaar via www.ijsselbiennale.nl/congres


deel deze activiteit