Kerstavondconcert

zaterdag 24 december 2022 20:30 tot 21:45

Vocaal Vrouwen Ensemble V!VA!  zingt  ’A Ceremony of Carols’ 

Een nieuwe traditie is geboren: een jaarlijks kerstavondconcert in de Burgwal. Op zaterdag 24 december opent Vocaal Vrouwen Ensemble V!VA! deze nieuwe serie met het prachtige ‘A Ceremony of Carols Op.28 van Benjamin Britten, begeleidt door Janneke van de Lugt, op harp. Britten componeerde deze verzameling liederen in 1942 aan de hand van middeleeuwse en vroeg-Engelse literatuur. ‘A Ceremony of Carols’ wordt wel het meesterwerk van Britten genoemd.

Daarnaast wordt er samen met het publiek bekende Engelse Christmas Carols gezongen, begeleidt op orgel en fagot door Ab Weegenaar. Aan de hand van gedichten van Ida Gerhardt verzorgt Richard Vissinga de verbindende teksten. Na afloop is er gelegenheid om elkaar goede feestdagen te wensen en na te praten over het concert. Het belooft een sfeervol en muzikaal begin van de kerstdagen te worden.

V!VA! bestaat uit 8 enthousiaste zangeressen uit Kampen, en staat o.l.v. Marjo van Someren. V!VA! heeft een breed repertoire, van klassieke lofzangen tot volksliedjes en popsongs. Met o.a. het betoverende Northern Lights van Ola Gjeilo, Laudate Dominum van Dubra, Hebe deine augen auf van Mendelssohn ,het melancholieke Ierse Danny Boy en Yesterday van Lennon & Mc-Cartney.

Aanvang   : 20.30 uur

Zaal open : 20.00 uur

Toegang   :  gratis, donatie bij de uitgang van harte welkom