Hoe kun jij je inzetten voor mensenrechten?

woensdag 7 december 2022 19:30 t/m 22:00

Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen nodigt je uit voor de Dag van de Rechten van de Mens

Woensdag 7 december 2022 Bibliotheek Kampen / Stadskazerne in Kampen 

Thema Mensenrechten: Ver weg en dichtbij

Laat je inspireren en kijk wat jij kunt betekenen om je in te zetten voor mensenrechten.

Programma

De hele avond zijn er verkooptafels met mooie producten van Soroptimistclubs en Inner Wheel. De opbrengst gaat naar de goede doelen van betreffende organisaties. 

 17.45– 18.15 uur Inloop 

 18.15– 19.30 uur Samen eten en ontmoeten

 19.30 – 20.00 uur Inloop met koffie/thee 

 20.00 – 21.30 Duogesprek over mensenrechten. Wat kun jij doen?

 20.30 – 21.45 Parallelle sessies in 2 rondes

    1. Amnesty: Write for Rigths  

    2. Mensenrechten activisme - met een kunstenaar maak je samen je eigen protestbord.  

    3. Wat zijn jouw mensenrechten?  

    4. Laat je stem horen: discussieer met elkaar aan de hand van stellingen  

    5. Film over mensenrechten

 21.45  Napraten onder het genot van een drankje (drankjes zijn voor eigen rekening).

Welke mensenrechtenverdragen zijn er? Mensenrechten gelden voor alle mensen op de wereld. Om mensenrechten te beschermen zijn ze op Europees en internationaal niveau in verschillende verklaringen en verdragen vastgelegd. In 1948 heeft de VN de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) als besluit aangenomen. De UVRM vormt de basis voor mensenrechteninstrumenten van de VN en regionale organisaties als de Raad van Europa, de Organisatie van Amerikaanse Staten en de Afrikaanse Unie. De UVRM bestaat uit 30 artikelen.

Aanmelden kan tot 2 december Voor deze avond is aanmelden nodig i.v.m. het aantal plaatsen en catering. Dat kan door via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBRE3gTh-QXISty6-656vK9gY83KFfQ3JeowWYCo1Atb7Pdw/viewform. Wanneer we de zaalcapaciteit overschrijden kun je op een wachtlijst komen. Hiervan krijg je bericht. Meld je dus zo snel mogelijk aan. 

Kosten: Het programma vanaf 19.30 uur is gratis toegankelijk en incl. koffie/thee 

Het vooraf eten incl. 2 consumpties en koffie/thee kost € 22,50. Er zijn vleesgerechten maar ook vegetarische. De drankjes na afloop zijn voor eigen rekening. 

Betalen: Wanneer je deelneemt aan het eten betaal je voor 4 december €22,50. Dit bedrag kun je  overmaken op rekening NL 65 INGB 0674 2355 68  t.n.v. Soroptimistclub Isalania te Kampen onder vermelding van je naam. 

Locatie: Bibliotheek Kampen / Stadskazerne | Oudestraat 216 | Kampen 

Tot 20.00 uur is het in de binnenstad betaald parkeren, behalve in de parkeergarage Buitenhaven en bij het station. Verkooptafels van clubs  Let op: Er is niet bij iedere verkooptafel de mogelijkheid om te pinnen en neem daarom voldoende cash geld mee. 

Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen organiseert de Dag van de Rechten van de Mens 2022 samen met Amnesty International, Bibliotheek Kampen, Inner Wheel, Orange the World & Het Heropeningsfonds Kampen.

Locatie