Afbeelding
Foto: Tennekes

Gratis planten voor stoeptuinen in Kampen en omliggende dorpen

maandag 27 juni 2022 16:00 t/m 20:00

KAMPEN - Tegels eruit, planten erin. Groene Loper Kampen geeft kosteloos honderd plantenpakketten aan buurtinitiatieven, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties die hun straat of buurt willen opvrolijken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.groeneloperkampen.nl. 

Een kaal stuk stoep of een boomperk kan veranderen in een kleurig bloemenfestijn. Deze groene oases zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. En de tuintjes vrolijken de buurt op. Groene Loper Kampen geeft kosteloos honderd plantenpakketten weg aan geïnteresseerde buurtinitiatieven, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties uit de hele gemeente Kampen. 

Het plantenpakket

Deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende pakketten: één voor in de zon en één voor in de schaduw. Beide pakketten zijn ook geschikt voor halfschaduw. In elk pakket zitten 9 biologische planten en een zak tuinaarde, goed voor één vierkante meter. Of voor een geveltuin van zo’n twee tot drie meter. Er geldt een maximum van twee pakketten per deelnemer. Aanmelden kan via www.groeneloperkampen.nl. Tijdens Burendag (zaterdag 24 september 2022) kan met buren de geveltuin of boomperk aangelegd worden. 

Extra financiën voor een groene buurt

Wie samen met buren de buurt wil vergroenen en hier wat financiën bij kan gebruiken, is 27 juni tussen 16 en 20 uur welkom in de bibliotheek aan de Oudestraat 216. Groene Loper Kampen helpt daar bij het aanvragen van financiën (tot 350 euro) bij het Oranje Fonds om een plan tijdens Burendag 2022 te realiseren. Denk daarbij aan een geveltuin, buurtmoestuin, fruitbomen, insecten- of wormenhotel, of een straatregenton. Of het maken van een bankje om te genieten van al dat groen. Deelnemers kunnen via Groene Loper Kampen met een flinke korting biologische bloembollen aanschaffen en onderdeel laten zijn van hun aanvraag. 

Groene Loper Kampen

De Groene Burendag met de stoeptuinenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Kampen. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen en de provincie Overijssel (programma Natuur voor Elkaar), en door het Prins Bernhard Cultuurfonds.