Afbeelding
Foto: aangeleverd

Aanstekelijk dansconcert door jeugd Stedelijk Orkest

dinsdag 5 juli 2022 16:00 t/m 17:00

KAMPEN - De jeugd van het Stedelijk Orkest gaf zaterdag 25 juni een dansconcert in zaal De Opmaat aan het Harmoniepad. De aanwezige (groot)ouders, broertjes en zusjes en andere belangstellenden lieten zich door dirigent Bouke Ansing verleiden tot aanstekelijke dansmoves.

In de afgelopen weken hebben leerlingen van de Mgr Zwijsenschool slagwerk, trompet en dans geoefend tijdens ateliers die door het Stedelijk Orkest zijn begeleid. De choreografie van Lady Gaga Dance Mix sloot perfect aan op de beweging van de muziek en die werd zaterdag tijdens het concert op een muur van 7 x 12 meter geprojecteerd.

Het Stedelijk Orkest (SOK) nodigt voor de zomer jeugd vanaf 8 jaar uit om gratis kennis te komen maken diverse instrumenten. Het Stedelijk is een harmonieorkest en heeft een breed instrumentarium, waarbij naast koper blaasinstrumenten ook plaats is voor klarinetten en saxofoons. Op dinsdag 5 juli houdt het Stedelijk een workshop van 16 tot 17 uur in de zaal aan het Bolwerk 10 in Kampen. Opgave via jeugd@stedelijkorkest.nl

Kinderen die het leuk vinden kunnen direct na de zomer dan nog eens vier keer deelnemen aan zo’n workshop en daarna eventueel instromen in de beginnersgroep SOK-kids.

Locatie