Afbeelding
Foto: aangeleverd

‘Dagboek van een Vluchteling’ in De Burgwal

vrijdag 24 maart 2023 16:00

KAMPEN - ‘Dagboek van een Vluchteling’ is een nieuwe, spannende muziektheaterproductie die de komende maanden in Zwolle, Kampen en Groningen te zien is. Het is het waargebeurde verhaal van de Syrische Yazan, die gedwongen werd te vluchten voor de oorlog in zijn land.

Een interview met hem vormde de basis van een muzikaal monoloog dat in dagboekvorm is opgeschreven. Verteller Michiel Nonhebel leest voor. Ondertussen klinkt sferische muziek, gespeeld door hoorniste Marinka Kluiver, harpiste Sanne Bakker, cellist Wisse de Rijk en slagwerker Helmer Bijl die tevens de muziek heeft gecomponeerd. Deze recent aan het conservatorium afgestudeerde musici creëerden de voorstelling als afstudeerproject van hoorniste Marinka Kluiver. Na de goede ontvangst komt nu hun wens in vervulling om het een vervolg te geven met zes voorstellingen in de omgeving van Zwolle, Kampen en Groningen.

Het meeslepende verhaal van Yazan is zowel spannend als ontroerend en laat de mens achter de vluchteling zien. Het publiek wordt meegenomen op zijn vlucht vol uitdagingen en ontberingen, op zoek naar veiligheid en vrijheid. De muzikale begeleiding zorgt voor een sferische en emotionele ondersteuning van het verhaal.

Uitvoering op vrijdag 24 maart in De Burgwal. Aanvang 16:00 uur. Reserveer tickets op www.dagboekvaneenvluchteling.nl.