Een Engelse Choral Evensong - Kampen Boys Choir

zaterdag 27 mei 2023 16:30 tot 17:15

Een Engelse Choral Evensong in de Bovenkerk

Op zaterdag 27 mei a.s. zingt het Kampen Boys Choir weer een Engelse Choral Evensong in de Bovenkerk van Kampen. In een Choral Evensong komen een aantal vaste muziek onderdelen voor waarvoor het koor de invulling kiest. Het zijn de aanvangs- en slot-hymn, de onberijmd gezongen psalm(en) en de toonzettingen van de lofzang van Maria (Magnificat) en Simeon (Nunc dimittis). Daarnaast is er een vrij te kiezen Anthem. Dit keer is dat de Pinkster Anthem ‘O Thou who cement from above’ van Philip Stopford.

De Preces en Responses zijn in een zetting van Peter Nardone. Heel bijzonder is de wijze waarop de psalmen worden gezongen. Het op een chant reciteren van een psalm is een kunst die al eeuwenlang in Engeland wordt beoefend. Het Kampen Boys Choir zingt voor deze gelegenheid een gedeelte van Psalm 119. Het Magnificat en Nunc in B flat is in een zetting van Stanford  

Locatie