Afbeelding
Foto:

Concert Vocaal ensemble Magnificat

zaterdag 20 april 2024 20:00

Kampen – Vocaal ensemble Magnificat onder leiding van Margreeth Verboom geeft zaterdag 20 april een concert in de Broederkerk. De componisten op het programma waren leden van de Chapel Royal, de koninklijke kapel van het Engelse vorstenhuis. Het programma heeft als thema ‘Music for Queen & King’.

Het begint bij koormuziek van Thomas Tallis en vervolgens motetten van Henry Purcell. Beide componisten hebben de Engelse kerkmuziek tot bloei gebracht. Thomas Tallis heeft tijdens de Reformatie in Engeland de anglicaanse kerkmuziek vorm gegeven. Hij wordt beschouwd als de vader van de Engelse kerkmuziek. Zijn koorwerken zijn van grote invloed geweest op talentvolle componisten als William Byrd en Henry Purcell. Ook zij waren ‘Composer of the Chapel Royal’. 

Van Henry Purcell worden onder andere uitgevoerd: Jubilate Deo voor solisten, koor, trompetten en orgel. De Funeral Sentences bevatten de muziek voor de begrafenis van de geliefde koningin Mary. Daarbij zal een koperkwartet afzonderlijke muziekdelen vertolken en een rol vervullen bij andere werken. Het kist- en hoofdorgel worden bespeeld worden door Vincent van Laar, die ook solistisch optreedt. Wilma van der Wardt ondersteunt het koor met haar cello. Het publiek krijgt ook een rol in het programma. 

Aanvang 20.00 uur. Entree: volwassenen 15€, jongeren tot 17 jaar 10€. Gezinstarief 25€. Voorverkoop 12,50€ via www.ve-magnificat.nl

Locatie