Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kijkdozen bekijken in Buitenkerk

zaterdag 20 april 2024 14:00 tot 20:00

KAMPEN - Zaterdag 20 april zijn er meer dan vijftig bijzondere kijkdozen tet bewonderen in de Buitenkerk. Ze zijn gemaakt door creatieve Kampenaren en kunstenaars, zowel amateurs als professionals. 

Een aantal mensen is gevraagd om een kijkdoos te maken. De makers kregen uitleg over de bedoeling en een filmpje met muziek, woorden en beelden. En de vraag of ze een kijkdoos met iets passends en moois zouden willen vullen.

Een werkgroep onderzoekt of er interesse is om de BuitenToren te gebruiken als een plek voor stilte, bezinning en inspiratie. Deze ‘Torengroep’ verkent of mensen daar warm voor lopen. En wil graag weten wat mensen daarbij inspireert en raakt, wat gevoelig ligt en wat juist heel boeiend zou zijn.

Bezoekers worden uitgenodigd om mee te denken. “Is het een goed idee om van de BuitenToren een plek te maken voor stilte en inspiratie? Wat zou je hier zoeken, welke sfeer zie je voor je? Wat zou een bezoek echt de moeite waard maken?” Deze vraag raakt Kampenaren en mensen in de omgeving: de BuitenToren is eigendom van de gemeente Kampen.

Als er genoeg mensen enthousiast zijn over het idee van een bezoekbare BuitenToren, gaat de werkgroep verder overleggen met de gemeente en bekijken hoe ze dit praktisch kunnen regelen. Ook komen ontwerpers, creatievelingen en kunstenaars dan aan bod.

De Torengroep nodigt iedereen uit voor deze expositie op 20 april van 14 tot 20 uur. Gratis toegang via het schoolplein van de Mgr. Zwijsenschool aan de Oudestraat 244.

Locatie