Start repetities
Start repetities Foto: Oatmilk

Cabaretmusical ‘Ver van je bed’

woensdag 24 april 2024 20:15

KAMPEN - In de Stadsgehoorzaal is woensdag 24 april de cabaretmusical ‘Ver van je bed’ te zien. Het is het verhaal van een modern familiedrama vol eigentijdse scherpe en schurende tegenstellingen en veel humor.

De comedy is de vertelling van een ouderwetse generatiekloof: de gevestigde en gearriveerde oude(ren) versus de millenials, de relatief jonge mannen en vrouwen van de lichting tussen 1981 en 1995 en hun voortdurende pogingen almaar goed te willen doen in een bange, boze en weerbarstige wereld. 

De jonge producent Niels van Doormalen (25) wilde graag ‘een musical over de generatie millennials’ op de planken brengen. Maar wel een met relativering en humor.  Op bezoek in het ouderlijk huis zitten Hannah (Renée de Gruijl) en broer Pieter (Martijn Kardol) bij moeder Marjan (Annick Boer). Beide millennials hadden verwacht hun leven nu wel op de rit te hebben, maar niets lijkt minder waar. Tot overmaat van ramp, zit er een andere man op de plek van hun vader: Jan Dirk (Bart van Veldhoven), de nieuwe “lifecoach” van Marjan. Kon het allemaal maar weer zijn zoals vroeger. Maar hoe gaat dat in een snelveranderende wereld waarin een happy end onbereikbaarder lijkt dan ooit? De generaties gaan op zoek naar verbinding en omarmen het ongemak wat daarbij komt kijken.