Afbeelding
Foto: Rolf van Koppen

Kom in de Kas in IJsselmuiden

zaterdag 6 april 2024 10:00 tot 17:00

IJSSELMUIDEN - Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, vindt plaats op zaterdag 6 april en staat in het teken van Groene Liefde: Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Kom in de Kas is een ontmoetingsplek om Groene Liefde te ontdekken en door te geven, van groenten en fruit tot planten en bloemen.

Er zijn diverse teeltbedrijven geopend waar men volop kan kijken, ruiken en proeven van verschillende teelten en producten. Er is uitleg over warmte-krachtcentrales, aardwarmte, biomassa, het warmtenet en al de teelten en biologische gewasbescherming. Neem een kijkje in de donkere cellen van de witlofteelt en bezoek het scholingsplein.

Er valt veel te leren, te zien en te beleven. De kweker staat klaar om alle vragen te beantwoorden. Er zijn proeverijen van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt en er zijn attracties voor de kinderen, zoals de Mega super stormbaan, springkussen met glijbaan en een skelterbaan. Voor de catering is er ijs, een viskraam en broodjes hamburger. 

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas wordt dit jaar voor de 46e keer georganiseerd. In de regio IJsselmuiden nemen zeven bedrijven deel. Geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds.