Afbeelding
Tennekes

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Gerrie Kragt (3 foto's)

Algemeen

Zaterdag 21 december 2019 reikte burgemeester Bort Koelewijn een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Gerrie Kragt. Dit deed hij tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de 20ste editie van Kerst in Oud Kampen in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum. Mevrouw Kragt werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Kragt is vanaf de 1e editie in 1999 als voorzitter van Ventura betrokken bij de organisatie van het tweedaags openluchtfestival ‘Kerst in Oud Kampen’. Het evenement is door de jaren heen uitgegroeid van een klein, lokaal evenement naar een regionaal evenement met ruim 90.000 bezoekers. Dit jaar viert Kerst in Oud Kampen haar 4e lustrum. Mevrouw Kragt wordt geroemd om haar organisatorisch talent, verbindend vermogen en artistieke visie. Ook bij de aansturing van de ruim 300 vrijwilligers heeft mevrouw Kragt altijd oog voor de mens achter de vrijwilliger.

Mevrouw Kragt is daarnaast al vele jaren als begeleider, bestuurslid en later als voorzitter betrokken bij de Stichting Idéfix en diens voorganger Ofinka. Deze stichting organiseert jaarlijks een vakantieweek voor kinderen met een ernstige lichamelijke en geestelijke beperking.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22