Afbeelding
Gunther Kuschy

Vijftig jaar Museum Buurtspoorweg

maandag 3 februari 2020 0:00

fotobijschrift: Loc 7, Kikker, is hier als SS 657 onderweg naar Haaksbergen. Sinds 2018 is de loc donkergroen en rijdt als NS 8107. Mei 1998.

ZWOLLE - De Museum Buurtspoorweg (MBS) in Twente is één van de oudste ruilmusea van Nederland. Opgericht in 1967 kreeg de stichting in 1989 als tweede spoorwegmaatschappij naast de NS een concessie voor het baanvak Haaksbergen-Boekelo. Wat ooit begon met een diesel-motorwagen van de Ahaus Enscheder Eisenbahn is uitgegroeid tot een museumbedrijf met ruim tachtig spoorvoertuigen en zo’n honderd enthousiaste vrijwilligers die het publiek zestig rijdagen bieden. 12 februari komen Peter Barink en Michel Dispa van de MBS met een presentatie over deze geschiedenis bij de afdeling Zwolle van de NVBS.
De NVBS is de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. De bijeenkomst van de afdeling Zwolle begint om 20:00 en wordt gehouden in Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. De entree bedraagt 2,50 euro. Zie www.nvbs.com/zwolle of kijk op Facebook.