Afbeelding

Jubileumweekend Wit-Blauw uitgesteld

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Bij leden van korfbalvereniging Wit-Blauw stonden vrijdag 18 en 19 en september omcirkeld in de agenda. In dit weekend stond een uitgebreid jubileumprogramma gepland, maar vanwege de coronacrisis heeft het bestuur van Wit-Blauw besloten om dit programma voor dit weekend te annuleren. Wel is het de bedoeling om een alternatief programma aan te bieden.

Ruim anderhalve jaar is een speciaal bijeengeroepen commissie van Wit-Blauw bezig geweest met de organisatie van een jubileumprogramma. In het weekend van 18 en 19 september zou het honderdjarig jubileum groots worden gevierd met een uitgebreid jubileumprogramma voor jong en oud. De festiviteiten zouden plaatsvinden op het veld van Wit-Blauw op Sportpark Hagenbroek en in een grote feesttent. Er stond een grote receptie gepland een feestavond, waarbij werd ingezet op een opkomst van 300 á 400 mensen.

De organisatie was ver gevorderd. “We waren er meer dan klaar voor en we keken er enorm naar uit. Maar helaas heeft het bestuur, in samenspraak met de diverse commissies, unaniem moeten besluiten om het feestweekend in de huidige opzet te annuleren. Het besluit is genomen op basis van het feit dat we eigenlijk al met grote zekerheid kunnen vaststellen dat een evenement van deze omvang in september zeker nog niet zal mogen”, zo laat het bestuur van Wit-Blauw weten. En aangezien de tijd is aangebroken dat er al veel kosten zouden komen, konden we als bestuur niks anders doen dan het nemen van deze teleurstellende beslissing. Een ander besluit was in het kader van gezondheid en financiële onzekerheden van zowel vereniging als sponsoren absoluut niet mogelijk.”

De jubileumcommissie van Wit-Blauw is wel van plan om een alternatief programma uit te rollen voor zaterdag 19 september. “Zodat we het 100-jarig bestaan niet in zijn geheel geruisloos voorbij laten gaan. Daarnaast parkeren we het gehele kant en klare draaiboek even in de ijskast en hopen we dat deze in september 2021 wel uitgerold mag worden. Jullie mogen er vanuit gaan dat we dan ons 101-jarige jubileum op een ludieke en grootse manier met elkaar gaan vieren”, besluit het Wit-Blauw-bestuur.