Afbeelding
Stadserven

Jaarverslag 2019 Stadserven

Algemeen

KAMPEN - Het jaarverslag 2019 van de Stadserven staat online. Directeur Jan Luijendijk kijkt in zijn voorwoord terug op een jaar waarin landelijk bijzonder veel op de agrariërs afkwam. Hij toont begrip voor de frustratie en de moedeloosheid die zich soms van hen meester maakt. “Net zoals ik ongelooflijk veel respect heb voor de wijze waarop onze boeren zich desondanks staande weten te houden.”

Luijendijk hoopt dat de pachters van het Kampereiland toch genoeg speelruimte hebben om met vertrouwen te kunnen werken aan de toekomst. De pachtprijsverlaging tot het niveau van de regionorm en de vaststelling van de Beleidsvisie van de Stadserven moeten daaraan bijdragen.

Naast de gebruikelijke verslaglegging over het afgelopen jaar introduceert de kleurrijke rapportage ook een drietal visies van betrokkenen. Projectleider Kavelruil Cor Udding legt uit waarom hij denkt dat juist familiebedrijven zoals op het Kampereiland sterke kaarten hebben om goed uit de crisis te komen. Wat dat betreft doet melkveehouder Cees van Werven een boekje open over zijn ondernemerschap en de geplande bedrijfsovername door zijn zoon. Bas de Greef laat tot slot zien hoe de Kattewaard rust en geborgenheid biedt aan cliënten van zorgstichting Ela.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22