Geloofsvragen in driegangenmenu

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, presenteert op 10 oktober bij in de Hoeksteen het eerste exemplaar aan van het nieuwste boek van Bert van Veluw: ?Aan tafel!' Prikkelende geloofsvragen, opgediend in 12 driegangenmenu's. Aansluitend vindt een mini-symposium plaats, waarbij een dogmaticus, een dominee en een dichter op het boek zullen reageren.

 
De organisatie: "De onderwerpen in dit boek zijn opgekomen uit de gemeentepraktijk en worden opgediend in driegangenmenu's: een voorgerecht om er in te komen, een hoofdgerecht om door te bijten en een nagerecht om het geheel nog eens van een andere kant te (be)proeven. Bovendien kunt u met vragen nog natafelen."
 
Deel I. Vragen bij de geloofsleer: Is Allah dezelfde als God? Waarom al dat geweld in het Oude Testament? Hoe is Jezus familie van David? Waarvoor moest Jezus lijden en sterven? Hoe zit dat met ?de opname van de gemeente'? Wat is de hel? Waar is de hemel?
 
Deel II. Vragen bij de geloofspraktijk: Single en de kerk? Wat zegt de Bijbel rond huwelijk en echtscheiding? Hoe bijbels is de kinderdooppraktijk? Slachtoffers van seksueel misbruik en de kerk? Hoe bijbels is de vrouw in het ambt?
 
De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk en begint om 14.00 uur precies.
Locatie: kerkelijk centrum ?De Hoeksteen', Goudplevier 103, IJsselmuiden (ruime gratis parkeergelegenheid; 20 minuten lopen van station Kampen). 
 
Bert van Veluw is predikant in de Hervormde gemeente ?de Hoeksteen' te IJsselmuiden-Grafhorst en voorzitter van de Confessionele Vereniging in de Protestantse Kerk in Nederland.