Afbeelding

Geen cash meer aan publieksbalies gemeente

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - Aan de publieksbalie van het stadhuis kan in de toekomst alleen nog met pin betaald worden. Cash geld wordt alleen bij hoge uitzondering nog geaccepteerd. Bijvoorbeeld als iemand blind of slechtziend is.


Volgens het college van b en w betaald 85 procent van de bezoekers op dit moment al via pin voor gemeentelijke diensten. De personen die met cash betalen hebben hier volgens het college vaak geen bijzondere reden voor. "Het zijn personen uit alle lagen van de bevolking. Het is niet zo dat dit bijvoorbeeld vooral ouderen zijn", aldus burgemeester Bort Koelewijn. Hij denkt dan ook niet dat de beperking voor veel problemen zal zorgen.

Volgens Koelewijn wordt de regel ingevoerd om ervoor te zorgen dat het betalen sneller, makkelijker en vooral veiliger wordt. "Voor zowel onze inwoners als de baliemedewerkers. Daarnaast bespaart het de gemeente ook geld."

Als iemand echt een goede reden heeft om niet te pinnen, kan hij dat bij de balie aangegeven. "Dan wordt maatwerk geleverd", aldus Koelewijn, "Maar het moet echt een goede reden zijn. Als iemand even geen zin heeft om naar de auto te lopen, dan is dat geen goede reden."

Commissielid Ronald Klappe van de PvdA heeft al laten weten de maatregel 'grote onzin' te vinden. "Vooral ouderen zullen hier de dupe van worden. Sommige ouderen doen dat pinnen liever niet. En wat is nou 15 procent?"

Wat vindt u van de maatregel? Laat uw reactie achter op onze facebookpagina of www.brugnieuws.nl.