IJVV komt tekort tegen FC Zutphen

IJSSELMUIDEN - IJVV is er dinsdagavond niet in geslaagd om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. De IJsselmuidenaren gingen met 1-4 onderuit tegen FC Zutphen. Afgelopen zaterdag was FC Zutphen al met 3-1 te sterk. De eersteklasser was simpelweg beter en maakte duidelijk dat IJVV nog wat stappen moeten maken richting de eerste klasse.

Trainer Herben Visscher verklaarde afgelopen zaterdag na het eerste duel tussen beide teams dat IJVV het slotoffensief in Zutphen dinsdag zou moeten doortrekken. Dat lukte alleen in de beginfase. IJVV begon gretig en kreeg ook kansen. Chiel Buikema was het dichtst bij een treffer. In de 5e minuut werd zijn inzet van de doellijn gehaald. In de 10e minuut ging het mis voor IJVV. Na een foute inschatting van Mark van Dieren sloeg Yessin Maskoul toe. Vier minuten later was het weer raak voor FC Zutphen. Na een handsbal van Sander Morren wees de arbiter naar de stip. Aanvoerder Tom de Haan van FC Zutphen faalde niet vanaf elf meter.

Met de 0-2 was de strijd eigenlijk al beslist. IJVV moest nog vier keer scoren om een verlenging uit het vuur te slepen. Een schier onmogelijke opdracht tegen een ploeg met veel snelheid in de voorhoede. IJVV kwam nog wel terug tot 1-2. Roelof van den Berg haalde doeltreffend uit. Daarna liet Maskoul een grote kans liggen. In de blessuretijd van de eerste helft viel het duel definitief in het slot. Danny van den Berg werd op snelheid geklopt door zijn tegenstander en stak een hand uit. Dat leverde FC Zutphen een strafschop op en dat leidde tot protesten van IJVV. Vervolgens werd Jordy Edink met een rode kaart weggestuurd. Volgens IJVV-trainer Visscher gooide de scheidsrechter met een uitspraak olie op het vuur. "'Jullie spelen toch tweede klasse en ik fluit in de hoofdklasse', zei hij. Vervolgens heeft Jordy daarop gereageerd." De Haan liet zich niet afleiden en was opnieuw trefzeker vanaf de penaltystip.

De tweede helft was een formaliteit. IJVV wilde zich met tien man niet laten afslachten, waardoor een offensief uit bleef. Het tweede bedrijf had wel wat weg van een potje zomeravondvoetbal. IJVV was het in het eerste kwartier nog wel dicht bij de 1-3. Een schot van Buikema werd met moeite onschadelijk gemaakt door de keeper. Even later was er een goede kopkans voor Mark Lorist, maar hij kopte naast. In de 62ste minuut toonde Maskoul zich weer de slachter van IJVV door opnieuw doeltreffend te zijn tegen de ploeg uit IJsselmuiden.  Hij kopte schitterend raak uit een corner. Meer leed bleef IJVV bespaard. De ploeg kon het niet brengen tegen FC Zutphen. Niet vreemd gezien het feit dat IJVV een fiks aantal spelers moest missen. Dat kon de ploeg simpelweg niet opvangen. IJVV is simpelweg nog niet toe aan de eerste klasse.