Afbeelding

Succesvolle dag jeugdige karper-vissers

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het stadspark van Kampen was onlangs het decor voor een karper koppel wedstrijd. De wedstrijd werd georganiseerd door H.V. Ons Vermaak en was bedoeld voor de jeugdige leden van deze vereniging. Om 07:00 uur, toen alle deelnemende koppels aanwezig waren, kon de loting gedaan worden voor de bepaalde plekjes. Er hadden zich negen koppels aangemeld, die met elkaar de strijd aan gingen.

De organisatie: ?Gezonde spanning was voorafgaand van de hoofden af te lezen. Om 08:00 uur mochten de lijntjes daadwerkelijk nat worden gemaakt en gingen alle deelnemers op jacht naar de rondzwemmende karpers. De weersomstandigheden werden als ?perfect' bevonden. Dus het vermoeden bestond, dat het allemaal niet lang zou gaan duren, voordat de eerste karper geland kon worden. Dat vermoeden werd al snel bevestigd, toen de eerste deelnemer al naar zijn hengels rende. De karpers hadden er zin aan deze dag!?
?Toen ook nog de grootste karper van het stadspark zich aandiende, was het feest compleet. De wijzer van de weegschaal bleef hangen op 36 pond. Een enorme karper dus. De wedstrijd duurde tot 16:00 uur en mocht de wedstrijdleiding de balans op maken. Totaal werden er door de fanatieke deelnemers zestien karpers gevangen en kunnen we spreken van een enorm succes. De eerste prijs ging naar koppel Alexander Van Dijk en Maikel Lohman met een totaal van 51 kilo aan karper. De tweede prijs ging naar Emre Aslanturk en Thomas Flier met een gewicht van 34,5 kilo en de derde prijs was voor Robin Leeuwenkamp en Marijn Wieringa. ?
H.V. Ons Vermaak hoopt ook volgend jaar weer een soort gelijke wedstrijd te organiseren, dus houdt de website goed in de gaten.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22