Tam DOS geen partij voor Berkum

ZWOLLE ? Berkum had zaterdag geen kind aan het gedegradeerde DOS Kampen. De ploeg van trainer Guido Vlierhuis legde de Zwolse ploeg geen strobreed in de weg en verloor kansloos met 5-0.

DOS begon uiterst zwak en ongeconcentreerd. In de 2e minuut ontsnapte de ploeg aan een tegentreffer. Twee minuten later was het wel raak. Na niet sterk uitverdedigen kon Chris van der Meulen opstomen en doeltreffend afwerken. Vlak daarna wist DOS-keeper Roy van Dijk de 2-0 te voorkomen. Daarna was DOS een keer gevaarlijk. Rico Westendorp bracht Matthijs Winters in kansrijke positie, maar Winters was niet scherp genoeg, waardoor doelman Matthijs Bouwhuis kon ingrijpen. Daarna verzuimde Berkum om verder uit te lopen. Goalie Van Dijk greep enkele keren goed in.

Na rust was het vrijwel eenrichtingsverkeer. DOS kreeg geen vat op Van der Meulen, die bij alle Berkum-aanvallen betrokken was. In de 53ste minuut bediende hij Ruud Wellenberg. Die haalde vervolgens doeltreffend uit. Daarna was het beperkte verzet van DOS helemaal gebroken. Berkum liep simpel weg naar 5-0 door drie doelpunten van Jaouad Akloud. Spaarzame kansen aan de kant van DOS waren voor Jorik Schuur.

DOS-coach Guido Vlierhuis erkende na afloop dat DOS niet veel in te brengen had tegen Berkum. ?De uitslag had nog wel wat hoger dan 5-0 kunnen uitvallen. Het kwaliteitsverschil kwam wel heel duidelijk tot uitdrukking.?

Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22