Afbeelding

Korte: ?Niet derbywaardig'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN ? Trainer Jan Korte van Go-Ahead Kampen noemde de wedstrijd tussen DOS en Go-Ahead niet derbywaardig. ?We hebben er te lichtzinnig over gedacht. De spelers van DOS deden hun uiterste best, maar zij konden denk ik niet beter.?

Volgens Korte wilden zijn spelers met minimale arbeid het maximale eruit halen. ?Maar je moet het balletje laten lopen. Dan doe je ze pijn. Dat hebben we in de tweede helft iets meer gedaan. Maar we hebben de klus geklaard. We gaan nu proberen om de competitie met zes punten af te sluiten. Of ik bang ben dat de competitie voor ons als een nachtkaars uitgaat? Met name tegen Berkum hebben we nog wat recht te zetten.?

En zo is een moeizaam voetbaljaar voor Go-Ahead bijna voorbij. Een seizoen waarin de ploeg ver door de ondergrens zakte en Korte in de winterstop besloot om in te grijpen en meer verdedigend te gaan spelen. ?We geven nu minder weg en maken minder persoonlijke fouten, doordat er meer verdedigers in de buurt zijn. Voor het seizoen wilde iedereen aanvallend voetballen, maar we kregen het deksel op de neus.?

Korte vertrekt aan het einde van het seizoen en wordt trainer bij Rolder Boys. ?Ik zie de toekomst van Go-Ahead goed in en vind het mooi dat deze groep bij elkaar blijft. Merraki en Ackizgoz blijven ook. Als de club nog een goede linksbuiten en een centrale verdediger met leidinggevende kwaliteiten binnenhaalt, kan Go-Ahead voor het kampioenschap gaan.?

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22