Gemeente viert voltooiing revitalisering Haatland

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Met de herinrichting van de Ambachtsstraat is de revitalisering van Haatland grotendeels voltooid. Op woensdag 17 september vanaf 11.00 uur wordt de Ambachtsstraat officieel geopend door gedeputeerde Theo Rietkerk en wethouder Geert Meijering.

De revitalisering van een deel van het oudste en grootste bedrijventerrein van Kampen is destijds opgezet met als doel het bedrijventerrein Haatland duurzaam te versterken. De gemeente Kampen heeft dit samen met marktpartijen en de Industriële Club Kampen/IJsselmuiden kunnen realiseren waarbij het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie en de provincie Overijssel in belangrijke mate financieel hebben bijgedragen.

Voor de herinrichting van de Ambachtsstraat was het nodig dat vijftien bedrijfspanden aan de noordzijde van Ambachtsstraat werden aangekocht. Met de eigenaren van de panden is dit in goed overleg afgerond zonder dat er sprake was van onteigening. De zuidzijde van de Ambachtsstraat is door de een groot aantal eigenaren van de panden opgeknapt met inzet van een renovatiesubsidie die door de gemeente Kampen beschikbaar is gesteld.

Herinrichting Ambachtsstraat
De Ambachtsstraat is na de herinrichting één van de belangrijkste toegangswegen voor Haatland. De straat is nu voorzien van een breder wegprofiel met twee fietssuggestiestroken. Voor een deel van de vrijgekomen grond is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met ontwikkelaar Revitel BV en kon al worden herontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in het Ambachtsplein waaraan inmiddels de Welkoop en Karwei zijn gevestigd. Veel bedrijven die al aan de Ambachtsstraat gevestigd waren, zoals ATK-RTK Kofferbaktheater, Snippe, Boer & Van Veen, Schreurs en Tinq, hebben zich opnieuw gevestigd in de Ambachtsstraat. Er is nog een perceel grond te koop aan de Ambachtsstraat en het Ambachtsplein. Deze maand wordt gestart met het herstraten van de Gildestraat.