Kampense tweede in opstelwedstrijd

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De Kamper Eline Bruintjes is tweede geworden in de opstelwedstrijd Frits de Zwerver. Dit jaar vond alweer de twaalfde editie plaats van deze wedstrijd. Uit handen van burgmeester Peter Snijders, van Hardenberg, kreeg zij vrijdag de prijs uitgereikt.

De eerste prijs in de Frits de Zwerverprijsvraag 2012 is toegekend aan Charlotte Polman (15 jaar) uit Ommen, met haar opstel Het lege huis. De tweede prijs ging naar een opstel met dezelfde titel, geschreven door Eline Bruintjes (17 jaar) uit Kampen. De derde prijs is gewonnen door Rachel Sebens (16 jaar) Haar opstel kreeg de titel Geluid van liefde. Charlotte is leerling van het Vechtdal College in Hardenberg; Eline en Rachel bezoeken het Greijdanus College in Zwolle.


In de loop van 2011 organiseerde de stichting IJsselacademie Kampen, in samenwerking met het Frits de Zwerverfonds, voor de twaalfde keer de essay/opstelwedstrijd voor de Frits de Zwerverprijs. Jongeren van 14 tot en met 18 jaar konden hun schrijftalent beproeven op het thema Het lege huis. De prijswinnende opstellen worden gekozen uit de 75 die de IJsselacademie dit jaar ontving. Dit aantal lag aanzienlijk hoger dan dat van 2011, toen 25 jonge schrijvers een werkstuk instuurden.

Onder de schuilnaam Frits de Zwerver opereerde verzetsstrijder ds. F. Slomp, die in de bezettingstijd predikant was in Heemse-Hardenberg. Hij gaf daar de aanzet voor de oprichting van een van de grootste organisaties voor hulp aan onderduikers en vervolgden in ons land. Het Frits de Zwerverfonds is in 2000 opgericht met het doel de belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, speciaal bij jongeren, levend te houden. Daarbij richt het zich op het Overijsselse gedeelte van het samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht.


 

Afbeelding
Artiesten eren slachtoffers nationaalsocialisme met muzikale presentatie (3 foto's) 3 foto's instagram 5 mei, 00:25
Afbeelding
Dodenherdenking IJsselmuiden 2024 (4 foto's) 4 foto's instagram 4 mei, 23:10
www.vegk.nl
Aandacht voor 'Bevrijding' op bevrijdingsdag bij de Volle Evangelie Gemeente Kampen Algemeen Ingezonden 4 mei, 22:25