De Amandelboom krijgt vier sterren voor gastvrijheidszorg

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages


'Een prachtige ambiance en een warme verzorging vanuit het hart'. Dat is slechts een deel van de 


 


typering voor De Amandelboom voor Gastvrijheidszorg met sterren. De Kamper zorglocatie ontving vier sterren en eindigde daarmee op een negende plaats in de ranglijst van 211 deelnemende zorginstellingen. Donderdag 9 juni werd in Ede de verdeling van de sterren bekendgemaakt. De Top 3 bestond uit enkel Limburgse zorgaanbieders. Plaats 1 en 2 waren voor respectievelijk de locaties Croonenhoff en Koepelhof van Vivre en derde werd Proteion RCG uit Roermond.

 


IJsselheem nam met vier locaties deel aan de zogenoemde Michelinsterren voor de zorg. Ook De Meente in Genemuiden wist vier sterren binnen te halen. Voor De Vijverhof in Kampen en Nieuwe Haven in Zwolle waren er drie sterren.


 


Supertrots


Sjoukje van der Maten, locatiemanager van De Amandelboom was al erg verheugd over de nominatie van De Amandelboom. "Ik ben nu supertrots dat we op een negende plaats zijn geindigd." De Amandelboom wordt geroemd om haar betrokkenheid en vele voorzieningen en de zorg voor vanzelfsprekend de cliten, maar ook voor het gebouw en het interieur.


 


Ook voor de andere IJsselheemlocaties zijn er soortgelijke complimenten. De Meente is gastvrij en kent een open functie naar de gemeenschap en er is een grote betrokkenheid. De Vijverhof wordt getypeerd als een open en vriendelijk huis waarin iedereen ruimte krijgt z'n leven in te richten op zijn manier. Dat geldt ook voor Nieuwe Haven waar nog een speciaal compliment geldt voor het restaurant waar de maaltijden leuk worden opgediend.


 


De deelnemende IJsselheemlocaties worden allemaal vermeld in de sterrengids 2011. Dit is de complete gids voor gastvrijheid in de zorg. De uitslag is ook terug te vinden op www.zorgmetsterren.nl


 


 


Om gastvrije zorg te bevorderen is er een prijs in het leven geroepen door LOC Zeggenschap in zorg (clitenraden), het Koksgilde en de uitgever B+B Vakmedianet. Zorginstellingen die gastvrijheidszorg belangrijk vinden en dat willen uitdragen kunnen meedoen aan 'Gastvrijheidszorg met sterren'. Zorginstellingen kunnen 'sterren' verdienen. Deze sterren worden vermeld in de Sterrengids. Bewoners hebben een belangrijke stem bij het toekennen van de prijzen.


 


 

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22