Kampen heeft nieuwe gemeentearchivaris

Partnerbijdrages

KAMPEN - Na een periode van afwezigheid van een gemeentearchivaris bij het Gemeentearchief Kampen heeft het college van B & W per 1 oktober mevrouw M. Vink-Bos op deze positie benoemd.


 


Mevrouw Vink-Bos is sinds 2007 werkzaam bij het Gemeentearchief Kampen en was sinds april vorig jaar waarnemend gemeentearchivaris. Zij heeft haar opleiding tot archivaris gevolgd aan de Rijksarchiefschool in Den Haag en is tijdens deze opleiding werkzaam geweest bij het-destijds nog-  Rijksarchief in Overijssel te Zwolle, het huidige Historisch Centrum Overijssel. Verder heeft zij gewerkt bij de gemeenten Dalfsen en Dronten en aansluitend als archivaris bij Nieuw Land Erfgoedcentrum  in Lelystad. Als voormalig bestuurslid van de Historische Vereniging 'Jan van Arkel' heeft zij in de afgelopen jaren ook de nodige lokale contacten tot stand gebracht.


Als ingezetene van de gemeente Kampen is de nieuwe archivaris goed ingevoerd in de rijke gemeentelijke archiefbewaarplaats waar veel beeldmateriaal, archieven en collecties liggen opgeslagen.


Mevrouw Vink-Bos zal op een eigentijdse wijze vormgeven aan de verdere ontwikkeling van het Gemeentearchief waarbij het vergroten van publieksbereik en samenwerking met andere culturele instellingen in de gemeente voorop staat