Ingmar Scholte wint Tamek Open

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Ingmar Scholte uit Apeldoorn heeft het Tamek Open Tennistoernooi van KJLTC op zijn naam geschreven. De tennisser won zondag in een boeiende finale in drie sets (7-5, 2-6 en 6-4) van Job van Eijk.

Scholte zorgde afgelopen zaterdag voor een verrassing door ruim te winnen van de als eerste geplaatste Ryan Koffeman. Zoals verwacht won Van Eijk van Patrick Koffeman.

Zo ging de herenfinale zondag tussen twee spelers die elkaar goed kennen. Scholte en Van Eijk maken beide deel uit van het tweede gemengde team van tennisvereniging Tepci uit Apeldoorn. Van Eijk is een speler die graag de aanval zoekt en Scholte is meer een behoudende speler. Dat was zondag duidelijk te zien in de finale.

Beide spelers deden weinig voor elkaar onder en braken elkaar regelmatig. In een gelijkgaande eerste set trok Scholte met 7-5 aan het langste eind. Daarna kwam Van Eijk op stoom. Met veel power won hij de tweede set overtuigend: 2-6. Van Eijk leek in de derde set op weg naar de zege toen hij op een 2-4 voorsprong kwam. Daarna begon hij echter steeds meer fouten te maken te maken en sloeg de twijfel toe. Scholte kwam steeds beter in de wedstrijd en won uiteindelijk. Na een prachtige rally tekende hij met een lob voor het winnende punt.

Bij de dames pakte Ilse Huiskes uit Groningen de zege. Ze kreeg de overwinning in de schoot geworpen doordat de lokale favoriet Nathalie Kiel wegens een blessure in de finale moest opgeven.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22