’s-Heerenbroek blijft kwakkelen

· leestijd 1 minuut Sport

’S-HEERENBROEK – Het gaat niet goed met ’s-Heerenbroek. Zaterdag werd voor de zesde keer deze competitie verloren. Reaal Dronten won met overtuigende cijfers: 0-4.

’s-Heerenbroek was in de eerste helft niet fel genoeg. In de 5e minuut keek het al tegen een achterstand aan. Sjoerd van Dolderen leed onnodig balverlies. Danny de Busser profiteerde door te scoren met een boogbal: 0-1. In de 20ste minuut kwamen de bezoekers op 0-2. Bij een vrije bal van Reaal Dronten werkte keeper Laurens Visscher de bal weg. Vervolgens werd er achterin bij ’s-Heerenbroek niet adequaat gereageerd. Kevin Dolman schoot de bal over Visscher in het ’s-Heerenbroek-doel.

Na rust begon ’s-Heerenbroek een stuk feller. William Meuleman kreeg een kans op de aansluitingstreffer, maar hij schoot naast. Vier minuten later (65ste minuut) ging Van Dolderen weer in de fout. Zijn terugspeelbal was te zacht, waarna Danny van Mol kon onderscheppen en de 0-3 aantekende. In het restant zorgde Niels Willems voor de 0-4 eindstand.

’s-Heerenbroek-trainer Anton Visscher was na afloop teleurgesteld. “We hadden afgesproken om fel te beginnen. Dan begint de wedstrijd en zie je Reaal Dronten drie keer door het midden een aanval opzetten. Dan ben je niet scherp. Als trainer heb je geen zeggenschap meer als de bal eenmaal rolt. Na de rust waren we wel to-the-point, maar maken we de aansluitingstreffer niet.”

’s-Heerenbroek staat na zeven speelronden met drie punten voorlaatste in de vierde klasse C. “Er sluipt op een of andere manier onzekerheid in de ploeg. Dat moet eruit, maar het gaat er niet uit. In de bekerwedstrijden speelden we zo goed. Wat is er aan de hand dat het in de competitiewedstrijden zo in elkaar klapt? We hebben een ploeg die met de eerste zeven in deze competitie mee moet kunnen voetballen, maar we staan bijna onderaan. Daar baal ik enorm van.”