Go-Ahead Kampen toont veerkracht in ondertal en bekert door

APELDOORN – Go-Ahead Kampen had zaterdag een lastige middag in het bekerduel tegen zondagderdeklasser Columbia. Nadat bij 4-2 Jeroen van den Bosch met rood (tweede gele kaart) werd weggestuurd, leek uitschakeling nabij voor de Kamper formatie, maar op knappe wijze werd een 4-2 achterstand omgezet in een 4-5 zege.

Go-Ahead begon nog wel goed aan dit duel, maar al snel kwam er zand in de motor. De linies lagen te ver uit elkaar en veel tweede ballen waren voor de thuisploeg. Dit bleef niet zonder gevolgen. In de 11e minuut kwam Columbia op voorsprong. Zes minuten later viel de 2-0. Daarna herstelde Go-Ahead zich. In het laatste kwartier werd de schade weer teniet gedaan. Eerst kopte een speler van Columbia, onder druk gezet door Jorin Riezebos, in eigen doel. Even later maakte Madih Doufikar 2-2. Riezebos was nog dicht bij de 2-3.

Al snel liep Go-Ahead echter opnieuw achter de feiten aan. Eerst kwam het nog goed weg bij een strafschop voor Columbia. Keeper Tim Noordman, die na vele weken blessureleed zijn rentree maakte, stopte de penalty. Na een kwartier kwam Columbia echter wel opnieuw op voorsprong via een vrije bal. Even later greep de verdediging van Go-Ahead veel te slap in. Columbia profiteerde en kwam op 4-2. Toen vervolgens ook nog Jeroen van den Bosch kon vertrekken vanwege een tweede gele kaart, leek het over en uit voor Go-Ahead.

De ploeg herpakte zich en ging vol op jacht naar succes. Al snel leverde dat resultaat op. In de 74ste minuut schoot Doufikar een vrije trap binnen. Een minuut later maakte Nick Hendriks 4-4, na goed doorzetten van Arjan Wiegers. In de 79ste minuut maakte Wiegers de winnende treffer. Met een 4-5 zege bereikte Go-Ahead de tweede knock-out ronde van de districtsbeker.

Trainer Edwin van Nijen was blij met de veerkracht van zijn team. “Het is de jongens te prijzen dat ze het met een man minder  zo hebben weten om te buigen, maar het is natuurlijk niet best dat je tegen zo’n ploeg twee keer zo achter komt.”