Tennekes

KHC oppermachtig bij vierde editie Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap

KAMPEN - KHC is er maandag voor het eerst in geslaagd om het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap te winnen. In de finale was de Kamper ploeg in Sporthal De Reeve veel te sterk voor SVI (5-1). ‘s-Heerenbroek zorgde voor een verrassing door de halve finale te halen.

De vierde editie van het Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap begon vorige week dinsdagavond met een voorronde. ‘s-Heerenbroek, Wilsum, VV Kampen en Allotria streden om twee plekken voor het hoofdtoernooi. Uiteindelijk gingen de tickets naar Allotria en ‘s-Heerenbroek. Go-Ahead Kampen werd vooraf gezien als favoriet, maar de ploeg werd voor aanvang ontmanteld. Madih Doufikar en Semar Merraki moesten verstek laten gaan. De winnaar van 2013 en 2014 pakte slechts een punt in de poulefase. DOS Kampen moest keeper Martin Wubs wegens ziekte afzeggen. DOS Kampen, dat wel aantrad met diverse voetballers uit de eerste selectie, haalde halve finale ook niet. De vierde editie werd het toernooi van KHC, ‘s-Heerenbroek en SVI. KHC denderde door poule B met drie zeges en een doelsaldo van +6. ‘s-Heerenbroek eindigde knap als tweede in poule A en maakte het KHC nog lastig in de halve finale. Uiteindelijk won KHC wel terecht met 2-1. De andere halve finale ging tussen gastploeg SVI uit Zwolle en zaalvoetbalvereniging Futisala. De Zwollenaren wonnen met 2-1. In de finale was KHC veel te sterk voor SVI. KHC kwam direct in het begin nog wel op achterstand door een eigen goal van Karim Gabara. Binnen een minuut zorgde Arjan Bults voor balans. Via treffers van Vier minuten later scoorde Demi Loet-Loetoer voor de eerste Kamper voorsprong, op aangeven van Gabara. Binnen twee minuten was er nog speler, die op het veld acteert als keeper, trefzeker. Na een mooie actie maakte Kevin Dijkstra 3-1. In de laatste vijf minuten tilden Burak Alp en Ibrahim Tuncer de score naar 5-1.

De organiserende vereniging Futisala kijkt tevreden terug. "Het is leuk dat er een Kamper ploeg wint en dat er een nieuwe kampioen is", aldus Robert Terpstra. Het wegvallen van verschillende spelers was een klein smetje op het toernooi. "Je hoopt dat de teams op volle sterkte zijn, maar je kunt hier niet veel aan doen. Of we met deze verenigingen gaan praten? Ja. We willen zo sterk mogelijke teams op ons toernooi." Ook volgend jaar wordt er weer een voorronde afgewerkt. "De teams die meedede aan de voorronde hebben aangegeven volgend jaar weer mee te willen doen, aldus Pieter de Boer. Tijdens de finaledag is er ruimte voor maximaal acht teams. "Het concept is goed. We willen het wel compact houden. Het toernooi moet niet te lang duren." Volgend jaar wordt de vijfde editie gehouden. Het toernooi heeft zich inmiddels bewezen, tot tevredenheid van De Boer en Terpstra. "Kampen verdient dit toernooi. Er zijn zoveel veldvoetbal- en zaalvoetbalverenigingen in Kampen. Het voetbal leeft in Kampen. Voor de voetballers moet het een eer zijn om op ons toernooi uit te komen", aldus De Boer.

(lees dinsdag 29 december meer in Weekblad De Brug)