Afbeelding

IJVV is het helemaal kwijt

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN – IJVV verloor zaterdag met 0-3 van Hellendoorn en dat maakt trainer Brugt Bergsma ongerust. “We zijn het helemaal kwijt. Het loopt geen meter. We geven de goals te gemakkelijk weg en creëren geen kansen. Dat is nu al vijf weken het geval. In die periode hebben we twee punten gepakt. Dat is IJVV onwaardig.”

Bergsma was na afloop duidelijk. “Het was vandaag helemaal niks. We hadden geen vat op de tegenstander.” IJVV speelt nu in een twee spitsen-systeem. “Dat spelsysteem spelen we nog niet zo lang. Misschien is dat wel de oorzaak. Maar het zit ook in scherpte. Spelers van Hellendoorn zag je op een verbeten manier en met volwassenheid duels aangaan. Dat zie ik bij ons niet. Als IJVV fysiek wordt aangepakt, hebben we een enorm probleem.”

IJVV stond vanaf het begin onder druk en kon daar moeilijk onderuit komen. Omdat de eindpass bij IJVV niet zorgvuldig was, kon de ploeg daar weinig tegenover stellen. In de 25ste minuut viel de logische 0-1 via een prachtige uithaal.

Na rust probeerde IJVV druk te zetten en loerde Hellendoorn in de counter. In de 65ste minuut viel de 0-2. Wederom een mooie treffer. Zeven minuten later kwam Hellendoorn op 0-3. IJVV kon voorin nauwelijks iets uitrichten.

In de knotsgekke tweede klasse H staat IJVV nog steeds op de vierde plek. Als winnaar van de tweede periode strijdt IJVV straks normaal gesproken in de nacompetitie om promotie. Volgens Bergsma moet er iets veranderen bij IJVV. “We moeten elkaar in de ogen kijken. Wil je wat betekenen in de nacompetitie dan zal het vanaf komende zaterdag echt anders moeten. We moeten beter gaan voetballen. Daar moeten we naar op zoek.”

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22