Afbeelding
Bert Ridder

Turners RKDOS sterk in halve finale

· leestijd 2 minuten Sport

VUGHT – De laatste zes turners van RKDOS hebben zich op de laatste dag van de halve finale in Vught tot het uiterste ingespannen om een plek te bemachtigen in de meerkamp- en/of toestelfinale. Wederom waren de turners van RKDOS goed op dreef. De teller stond tot dit weekeind op 5 meerkampfinaleplaatsen en 11 toestelfinales. Daar komen na dit weekeind dus nog 7 meerkampfinaleplaatsen en 16 toestelfinaleplaatsen bij. De balans kan worden opgemaakt: 12 meerkampfinaleplaatsen en 27 toestelfinales. "En de eredivisie turners Michel en Lars kunnen het aantal toestelfinaleplaatsen nog verder omhoog brengen", aldus trainer Hollander.

In wedstrijd 5 turden Sander Kalter (Eredivisie, jeugd niveau 2), Jorrit Koldeweij en Elias Ridder (beiden 1e divisie, jeugd niveau 6). Sander moest de grens van 66 punten halen. Hij lag goed op koers en had een geweldige oefening op ringen. Op het onderdeel brug verloor hij echter teveel punten, zodat hij de grens net niet haalde

Jorrit Koldewij wist zich met 68,35 punten naar een derde plaats te turnen. Behalve een bronzen medaille plaatste hij zich ook voor een toestelfinale op de toestellen vloer, voltige en brug. Op sprong is hij tweede reserve. Zijn teamgenoot Elias Ridder werd met 67,25 punten zesde. Door zich bij de beste twaalf turners te plaatsen, verzekerde hij zich ook voor een meerkampfinale. Daarnaast heeft Ridder een toestelfinale op de toestellen voltige, ringen, brug en rek.

In wedstrijd 6 was het er op of er onder voor Romme Kamps en Rimmer Kramer (beiden 1e divisie Junior I, niveau 5). Op brug wist Kramer zich voor een toestelfinale te plaatsen. Op dat toestel plaatste hij zich als tweede, op de voet gevolgd door Kamps die op dat onderdeel derde werd. In de meerkamp eindigde Kramer als negende, ruim voldoende voor een plek in de meerkampfinale. Verder heeft hij ook nog een toestelfinale op brug. Romme Kamps viel met een vierde plaats net buiten de prijzen in de meerkamp. "Ik ben ondertussen de tel kwijt hoeveel toestelfinales we nu als RKDOS al hebben, maar Romme sleepte er weer 4 binnen: op vloer, voltige, ringen en brug. En hij is tweede reserve op sprong en dan hebben we ook nog de toestelfinale van Rimmert", aldus Hollander.

Michel Vos (eredivisie, Junior II, niveau 2) turnde in wedstrijd 7 de laatste wedstrijd van de dag. "Ongelooflijk wat Michel Vos presteert", aldus Hollander. "Michel had met 13,7 punten de hoogste score op sprong en met 12,65 punten ook de hoogste score op brug. Niet alleen op turngebied is hij erg gefocust, maar daarnaast staat hij ook nog in de finale van Holland Got Talent en heeft hij schoolexamen gedaan. Petje af." Michel turnde zich na 6 toestellen met in totaal 66,95 punten naar de vierde plaats. Of een toestelfinale er in zit, wordt pas bepaald tijdens de meerkampfinale.

Lars Vos (eredivisie, Junior I, niveau 2) neemt ook deel aan de meerkampfinale. "Omdat hij deel uitmaakt van Jong Oranje is hij automatisch geplaatst", licht Hollander de afwezigheid van Lars Vos toe.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22