Henk Teekman

Sv Zalk verrassend winnaar voortoernooi

donderdag 22 december 2016 0:00

De voetballers van Zalk hebben zich afgelopen woensdag met knap voetbal geplaatst voor het hooftoernooi van het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap van aanstaande zaterdag. Als underdog begonnen aan dit toernooi wisten zij in de eerste twee wedstrijden zowel topklasser SVI Zwolle (1-0) als 2e klasser Dos Kampen (4-3) te verslaan. De overdosis aan technisch vernuft van beide ploegen bleek onvoldoende om het collectief van Zalk te overklassen. Met vervolgens winst op vv Kampen en vv Wilsum plaatste Zalk zich zeer verrassend als eerste voor het eindtoernooi zaterdagmiddag in sporthal De Reeve. De tweede plaats, ook goed voor een ticket voor het hoofdtoernooi, ging in een onderlinge wedstrijd tussen SVI en Dos Kampen naar de zaalvoetballers van SVI (2-1 winst). In poule A staan zaterdag GoAhead Kampen, KZVV’75, Futisala en SVI tegenover elkaar. Poule B bestaat uit KHC, Futsal Dos Kampen, ’s Heerenbroek en sv Zalk. Het toernooi begint om 11.15 uur. De finale is om kwart voor vier.

In het jeugdtoernooi (onder 11) speelden GoAhead Kampen, IJVV, KHC en Dos Kampen een halve competitie. Er werd opvallend verzorgd gevoetbald. IJVV won daarbij zowel van GoAhead als Dos Kampen, maar verslikte zicht in KHC. Hierdoor plaatste Dos Kampen zich als eerste. IJVV als tweede. Beide ploegen staan zaterdagmiddag om 3 uur opnieuw tegenover elkaar. Dan staat de Kamper Zaalvoetbal titel op het spel.

Zaterdag 24 december sporthal De Reeve van 11.15 tot 16.15 uur. Entree gratis!