Afbeelding
Ellen Rook

Maand van het Gebit

maandag 30 januari 2017 0:00

Februari is ook dit jaar weer de maand van het gebit.

Een gezond gebit is ontzettend belangrijk en beinvloedt de gezondheid en het humeur van uw hele dier

U kunt vrijblijvend op de inloopspreekuren het gebit van uw hond of kat laten controleren, loop gerust eens binnen.

De assistentes hebben volop informatie over verzorgingsproducten voor het gebit en kunnen u helpen met het leren tanden poetsen.

Speciale tarieven voor gebitsreiniging

Omdat wij een schoon gebit erg belangrijk vinden hanteren we deze maand speciale tarieven voor het schoonmaken van het gebit op dinsdagochtend en donderdagochtend:

  • Kat: Reinigen, polijsten en desinfecteren incl. narcose; e 85,=
  • Hond tot 15 kilo: Reinigen, polijsten en desinfecteren incl. narcose; e 95,=
  • Hond 15-30 kilo; Reinigen, polijsten en desinfecteren incl. narcose; e120,=
  • Hond >30 kilo; Reinigen, polijsten en desinfecteren incl. narcose; e150,=

Hierbij is het trekken van tanden / kiezen, het corrigeren van tandvleeswoekeringen en pockets en het hechten van tandvlees na trekken niet bij inbegrepen. Mocht dit nodig zijn informeer dan voortijdig naar de kosten.

Narcose risico: Voor oudere dieren, dieren met gezondheidsproblemen, dieren die medicijnen gebruiken, dieren die extreem veel drinken, veel te zwaar zijn of andere problemen hebben adviseren wij u uitdrukkelijk van te voren bloedonderzoek te laten doen in verband met het kiezen van de juiste narcose. De kosten van dit zogenaamde pre-anaesthetische bloedonderzoek waarbij lever, nieren en suikerspiegel gecheckt worden bedragen e59,95

Extra aandacht voor het gebit van het konijn.

Gebitsproblemen bij konijnen komen veel meer voor dan we denken. U merkt dit bijvoorbeeld aan een chronisch nat oogje, een natte kin, het afvallen van uw konijn of een schonere bak (minder ontlasting) dan u normaal gewend bent.

Veel van deze problemen zijn te wijten aan een verkeerd samengesteld rantsoen. Met name de hoeveelheid Calcium en Vitamine D zijn erg belangrijk.

Mocht uw konijn wat van deze klachten hebben kom dan tijdens de inloopspreekuren vrijblijvend langs voor controle en informatie

Mocht het nodig zijn uw konijn te laten behandelen dan geldt in de maand het speciale tarief van 65,= euro voor een behandeling op de speciale actiedagen; de woensdagochtenden in februari. Let erop dat als u een afspraak maakt u er rekening mee houdt dat een konijn tot aan het moment van behandelen mag eten. Geef hem/haar dus voldoende voer mee