Afbeelding

Gemeente wacht uitspraak over bezwaren bestemmingsplan Spoorlanden af

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Tegen het bestemmingsplan dat de uitbreiding mogelijk maakt van bedrijventerrein Spoorlanden is bezwaar aangetekend bij de Raad van State. Ook zijn er voorlopige voorzieningen aangevraagd. Dit betekent dat er eerst gewacht moet worden op een uitspraak van de Raad van de State, voordat er gestart kan worden met het kappen van bomen en het bouwrijp maken van het terrein. Naar verwachting valt deze uitspraak binnen één of twee maanden.

De gemeenteraad van Kampen heeft 15 december 2016 het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld. Dit plan maakt de ontwikkeling mogelijk van 7 hectare bedrijventerrein aan de Oosterlandenweg in IJsselmuiden, tegenover het huidige bedrijventerrein Spoorlanden.

In IJsselmuiden zijn voor uitbreiding van reeds gevestigde bedrijven niet voldoende uitgeefbare kavels meer beschikbaar. De gemeente wil bedrijventerrein Spoorlanden uitbreiden om zo tegemoet te komen aan de wens van lokale ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden of een nieuw bedrijf willen vestigen. De werkgelegenheid blijft hierdoor behouden voor IJsselmuiden.

9 beroepschriften

Tegen het nieuwe bestemmingsplan zijn in totaal negen beroepsschriften ingediend en er is zes keer een voorlopige voorziening aangevraagd bij de Raad van State. De beroepsschriften hebben voornamelijk betrekking op beperking van het uitzicht, nut en noodzaak nieuw bedrijventerrein, bouwen in Nationaal Landschap en ecologie.

De indieners van beroepsschriften en de aanvragers van een voorlopige voorziening zijn door de gemeente per brief op de hoogte gesteld van de gevolgen van de uitspraak van de Raad van State. Ook de omwonenden en de bedrijven in de omgeving van bedrijventerrein Spoorlanden zijn geïnformeerd. Wanneer de definitieve uitspraak van de rechter bekend is, wordt de omgeving opnieuw geïnformeerd. Ook worden zij tijdig betrokken bij de bouwwerkzaamheden.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22