Afbeelding
Laurens Oosterbroek

Voorjaarsconcert Hodaya laat ander geluid horen

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Niek Teune)

KAMPEN – Op zaterdagavond 25 maart laat opwekkingskoor Hodaya, dat onder leiding staat van Ria van Dijkhorst, een ander geluid horen. Waar veel concerten in die periode in het teken van Pasen staan, zullen de ongeveer zeventig koorleden diverse meerstemmige opwekkingsliederen en praise- en worshipliederen ten gehore brengen tijdens het Voorjaarsconcert in de Burgwalkerk.

Vaste pianist Ewald van Dijkhorst zal het koor begeleiden, net als Adri Dokter op bas en gitaar. Erik Huitema is op drum en slagwerk te horen. Kaarten zijn via de leden verkrijgbaar, maar ook via www.hodaya.nl. Opwekkingskoor Hodaya is in 2009 opgericht. De koorleden hebben als doel om het woord van God zingend uit te dragen.

"Het geloof maakt blij. Als je vanuit het hart zingt, dan mag je dat ook laten zien", vertelt Dick Drost. Er worden daarom hoofdzakelijk opwekkingsliederen gezongen, waarvan de meerderheid Nederlandstalig is. Ook bij het Voorjaarsconcert zullen de Nederlandstalige opwekkingsliederen de overhand hebben. Het thema van het concert is ‘Leven in het Licht’. Secretaris Henrike Steen Redeker licht toe: "Jezus is het Licht van deze wereld. Dat willen we graag uitdragen. We moeten iedere dag leven vanuit het Licht."

De kaartverkoop is ondertussen gestart. Via de leden kunnen er kaarten worden gekocht, maar toegangsbewijzen kunnen ook via www.hodaya.nl gereserveerd worden. "U kunt ze in de kerk betalen en dan zelf een plekje uitzoeken. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud mogen voor 2,50 euro naar binnen, terwijl iedereen van 13 jaar of ouder voor 5 euro naar het koor mag komen luisteren."

De kerk is om 19.30 uur open. Het Voorjaarsconcert begint om 20.00 uur.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22