Afbeelding

Aardbeienkwekerij Kalter vergroot mogelijkheden

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

(door Niek Teune)

IJSSELMUIDEN – Bij Aardbeienkwekerij Kalter hebben ze er de hele winter naar uitgekeken: het moment dat de eerste aardbei weer rood kleurt. Het duurt niet lang meer en dan kunnen liefhebbers weer terecht in de Boerderijwinkel voor ‘Kalteraardbeien’. Daarnaast heeft Kalter de afgelopen maanden hard gewerkt aan een mooie uitbreiding van het bedrijf.

Kinderen kunnen namelijk vanaf 25 maart terecht in De Moestuin, een prachtige speelruimte. ‘’We hebben het flink opgeknapt en het terras uitgebreid’’, vertelt Annet Kalter. ‘’Kinderen kunnen veilig spelen op onder andere ons aardbeienspringkussen. Ook hebben we een leuk parcours aangelegd tussen de prei, sla en komkommers in.’’ Normaliter kunnen kinderen daar terecht tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Op 25 maart wordt de speeltuin officieel geopend met gratis ranja voor alle kinderen, die ook geschminkt kunnen worden.

Daarnaast kan men zeer binnenkort weer bij Kalter terecht voor verse aardbeien. ‘’Vanaf eind maart gaat onze aardbeienautomaat ook weer open, daar kunnen mensen altijd aardbeien uithalen. Het is voor ons steeds weer een speciaal moment wanneer de eerste aardbei rood wordt. De consument kan de buitenlandse aardbeien vaarwel zeggen en de zachte, zoetige, sappige, Hollandse aardbeien weer in huis halen.’’

Kalter heeft ook een verrassing voor grotere gezelschappen. Zij kunnen de vruchten plukken van de gloednieuwe ontvangstruimte. ‘’Ideaal bij het geven van presentaties, rondleidingen of kinderfeestjes. Mensen kunnen even apart zitten. Voorheen zat men in de winkel, daar is de ruimte toch beperkt. We gaan fris richting het nieuwe seizoen’’, aldus Annet.