Seizoen is over voor VV Kampen

WIJTHMEN – Voor VV Kampen is er dit seizoen geen prijs meer te winnen. De ploeg verloor zaterdag met 3-1 bij Wijthmen. Daardoor is de derde periode in de vierde klasse C definitief uit beeld geraakt.

Dit seizoen bleek diverse keren dat Kampen moeite heeft met opportunistische ploegen die veelvuldig de lange bal hanteren. Ook zaterdag bleek dat het geval. Kampen had geen antwoord op het spel van Wijthmen. “Als ik het vergelijk met het duel tegen Zwolsche Boys hebben we nog geen vijftig procent daarvan kunnen brengen tegen Wijthmen. Dat is veel te weinig. Wijthmen hanteerde veel de lange bal. Daar hadden we veel moeite mee”, aldus Kampen-trainer Arjan ten Hove. Ook het gebrek aan slagkracht brak Kampen op. “We hebben in dit duel vijf kansen gekregen, maar we hadden een penalty nodig om op voorsprong te komen. Dat gebeurt ons te vaak.”

Kampen begon stroef aan het duel en zat in de eerste twintig minuten niet lekker in de wedstrijd. Toch werd maar één kans weggeven. In de 22ste minuut kwam Kampen op voorsprong. Kerwin van Klinken werd aangetikt. Yunus Aybek benutte de toegekende strafschop. Gesteund door deze voorsprong ging Kampen beter voetballen, maar een tweede treffer bleef uit. Vervolgens kwam Wijthmen uit het niets langszij in de 38ste minuut. Wijthmen onderschepte een breedtepass van Kampen en kwam tot scoren. “Daarna waren we de weg kwijt en die hebben we niet meer teruggevonden”, aldus Ten Hove.

In de tweede helft kon Kampen geen stempel drukken op de wedstrijd. Wijthmen liep verder weg. In de 66ste minuut vloog een corner van de thuisploeg in één keer in het doel. Vier minuten later volgde de 3-1. “Het seizoen is nu over”, is de conclusie van Ten Hove.