Geen treinverkeer op Kamperlijn van 5 juni tot 28 augustus

Algemeen

KAMPEN - De Kamperlijn (Zwolle-Kampen) wordt compleet vernieuwd. Op het spoor gaan vanaf begin december 2017 nieuwe elektrische treinen rijden. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is er geen treinverkeer mogelijk vanaf maandag 5 juni tot en met zondag 27 augustus 2017. Voor de reizigers op dit traject worden bussen ingezet.

In opdracht van de provincie Overijssel legt ProRail de bovenleiding voor de elektrische treinen aan. Daarnaast komt er compleet nieuw spoor (grind, dwarsliggers, sporen). Voor de gemeente Zwolle bouwt ProRail een nieuw station en tunnel onder het spoor in Zwolle Stadshagen. Om dit te realiseren zijn de Blaloweg, Rozentunnel, Scholtensteeg, Stuurmansweg en Bisschopswetering een aantal keer afgesloten. Voor de gemeente Kampen wordt het perron in Kampen aangepast en een voorplein aan de IJsselkant aangelegd.

Gevolgen voor de treinreis
Tussen Zwolle en Kampen kunt u reizen met NS-bussen. ’s Ochtends (06.00 tot 09.30 uur) en ’s middags (14.00 tot 18.00 uur) worden extra bussen ingezet.

Houders van een Trajectvrij-abonnement met aankomst-/vertrekstation Kampen kunnen hun abonnement voor de duur van de werkzaamheden (5 juni-27 augustus) omzetten naar Kampen-Zuid of hun abonnement tijdelijk stopzetten.

De extra reistijd is 15 tot 30 minuten.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 13 uur geleden