Afbeelding

Column economiewethouder Geert Meijering: SamenLoop voor Hoop

· leestijd 1 minuut Algemeen

"Beste ondernemers van Kampen,

In de ruim drie jaar dat ik nu wethouder bent, valt mij op dat jullie veel bijdragen aan onze samenleving. Het belangrijkste is natuurlijk dat jullie veel inwoners van Kampen en omgeving van werk en inkomen voorziet. Maar door jullie steun krijgen ook voetbalteams nieuwe tenues, worden accommodaties voor een zacht prijsje verbouwd en kunnen concertboekjes worden gedrukt. Verder maken jullie evenementen mogelijk, zoals het Kadefestival, Kerst in Oud Kampen, Koningsdag en het Stripspektakel. Ook de Internationale Hanzedagen hadden niet zo’n succes kunnen zijn zonder jullie (financiële) steun. Daarmee zijn jullie ongelofelijk belangrijk voor het sociale en verenigingsleven in Kampen. Jullie geven onze samenleving daarmee een dikke plus.

Dit jaar mag ik ambassadeur zijn van een bijzonder evenement: de SamenLoop voor Hoop die op 22 en 23 september plaats vindt rond het terrein van av Isala ’96. Tijdens deze wandelestafette wisselen teamleden elkaar af, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker, de ziekte waarmee vrijwel iedereen vroeg of laat wordt geconfronteerd. Tijdens de loop zijn er optredens en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere manier geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Wanneer de avond valt, verlichten kaarsen met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens een ceremonie worden dierbaren herdacht die de strijd helaas niet konden winnen. Uiteraard krijgen ‘survivors’ – zij die de ziekte gelukkig mochten overwinnen – een ereplaats tijdens dit bijzondere evenement. Net als degenen die op dit moment strijden om beter te worden.

Iedereen kan zijn eigen verhaal vertellen bij de ziekte. In mijn verhaal komt mijn opa voor, net als ouders van beste vrienden en een goede vriend uit mijn studententijd. Zij zijn er helaas niet meer. Maar gelukkig speelt ook mijn tante een rol in dit verhaal: tegen alle verwachtingen in werd zij een survivor.

Inmiddels hebben verschillende teams – samen goed voor ongeveer 300 deelnemers - zich al aangemeld. Johan Witteveen (ChristenUnie) en ik mobiliseren een team politici afkomstig uit verschillende partijen waarmee we ook deelnemen. Als Kamper samenleving kunnen we samen de voortgang van goed kankeronderzoek steunen.

Beste ondernemers van Kampen, jullie kunnen hier ook aan bijdragen door je naam aan de SamenLoop voor Hoop te verbinden, door met een personeelsteam in te schrijven of door het evenement op een andere manier mogelijk te maken. Voor patiënten en survivors zou dit een dikke plus betekenen!"

Geert Meijering (CDA)

Wethouder Economische Zaken

g.meijering@kampen.nl

Facebook: SamenLoop voor Hoop Kampen 2017