Afbeelding

KORFBALLERS DOS REIKEN D’OSCAR UIT

Sport

KAMPEN - De vrijwilligers van KV DOS Kampen / Veltman hebben afgelopen vrijdag uit hun midden de vrijwilligers van het jaar gekozen. Wilna Petersen-Veltman en Wiebe Keizer kregen na de verkiezing de D'Oscar overhandigd.

Wilna Petersen is binnen de korfbalwereld van Kampen een oude bekende. Achter de schermen verzet ze binnen DOS een heleboel werk. In de technische commissie profiteert men dankbaar van haar visie op korfbal en van haar ervaring. Ze is uitstekend in staat om andere mensen te motiveren hun steentje bij te dragen aan de club en laat anderen steeds opnieuw haar waardering merken. Nu ontving ze van de vrijwilligers van DOS op haar beurt zelf de waardering, die ze verdient.

Wiebe Keizer draait nog niet zo lang mee als Petersen, maar heeft in redelijk korte tijd al behoorlijk wat meters gemaakt voor de geelzwarten. Hij traint twee juniorenteams, fluit op het veld van DOS iedere zaterdag wel één of twee wedstrijden en als het moet ook wel drie. Afgelopen seizoen startte hij ook zijn scheidsrechterscarrière bij de korfbalbond. Met zijn vrijwilligerswerk en het plezier dat hij daarin uitstraalt is hij een voorbeeld voor andere jonge korfballers om ook iets te doen voor de club.