Daan Anthony

Late treffer brengt Wilsum verdienstelijke remise

WILSUM – In eigen huis is Wilsum de competitie uitstekend begonnen. Degradant ’t Harde werd knap op een 2-2 gelijkspel gehouden.

Met de drie nieuwelingen Chiel ten Hove (keeper), centrale verdediger Mark Holtland en aanvaller Bas de Raad in de basis kende Wilsum een moeilijk begin. De ploeg stond onder druk, maar kansen bleven uit. Na een klein kwartier was er een kans voor Sonke de Velde, maar hij schoot naast. Na circa een half uur was er de eerste kans voor ’t Harde. Uit een hoekschop kopte de linksbuiten van de bezoekers over. Vijf minuten voor rust kwam ’t Harde op voorsprong via een afstandsschot. Vlak daarna werd een speler van ’t Harde uit het veld gestuurd (tweede gele kaart).

Wilsum begon sterk aan de tweede helft en was al snel dicht bij een doelpunt. Gert Jan Sollie raakte de lat. In de tegenstoot sloeg ’t Harde toe: 0-2. Wilsum bleef echter strijdbaar. Kansen waren er voor Sollie en De Raad. Jurre Heldoorn zorgde vervolgens voor de aansluitingstreffer via een volley. Wilsum leek tegen een nederlaag aan te lopen, maar diep in blessuretijd viel toch nog de gelijkmaker. Nadat invaller Jan van Spijker de bal verlengde, schoot A-junior Daniël Niemeijer de 2-2 binnen.