Afbeelding
Alex de Jong/Attest Communicatie

KamperKnip is tweede broodfonds in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – De officiële papieren moeten nog 'even' worden opgemaakt, maar dan is Kampen een tweede Broodfonds rijker. Naast het reeds bestaande broodfonds Koggebrood zal straks ook broodfonds KamperKnip kleine zelfstandige ondernemers in Kampen en omgeving inkomenszekerheid bij ziekte bieden.??

Afgelopen dinsdagavond gaven bij een tweede informatiebijeenkomst 33 ondernemers te kennen dat ze graag mee willen doen. Initiatiefneemster Bianca Diender (links op de foto) is daarmee dik tevreden. Zij neemt zelf de functie van secretaris op zich. Voorzitter van het nieuwbakken broodfonds is Karolien van der Scheer van groothandel CT international – Magnetic te Zwolle (midden). Als penningmeester heeft Rob van der Zee, zelfstandig elektromonteur en loodgieter, zich opgeworpen (rechts).?

Vertrouwen?
Bianca Diender over het broodfonds: "Als kleine zelfstandige moet je er niet aan denken dat je langdurig ziek wordt en je eenmanszaak het lange tijd zonder jou – en jij het dus zonder inkomen – moet doen. Want welke zelfstandige heeft inkomensgarantie bij ziekte geregeld? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is vaak veel te duur. Een broodfonds is dan een goed (en betaalbaarder) alternatief. Een broodfonds is een vereniging van maximaal vijftig ondernemers die elkaar ondersteunen als één van hen noodgedwongen ziek thuis zit en daardoor geen inkomen kan vergaren. ??Alle aangesloten leden leggen maandelijks een bescheiden bedrag opzij. De buffer die daardoor ontstaat maakt het mogelijk om een zieke collega toch een inkomen te bieden. Kampen heeft al een dergelijk (vol) fonds en vanaf begin april, wanneer al het papierwerk rondom de nieuw op te richten vereniging is voltooid, zal er dus ook een tweede broodfonds zijn."

Bianca Diender is dolblij met het aantal aanmeldingen. "We hebben nu meer dan dertig mensen die mee willen doen en nog een fiks aantal dat deelname overweegt. Wie zich nog niet heeft aangemeld, moet zich haasten, want met vijftig deelnemers zit ook dit tweede broodfonds alweer vol."

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22