Foto van Humanitas
Foto van Humanitas

Vrijwilligers gezocht voor Tandemproject

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Humanitas is op zoek naar nieuwe vrijwilligers: mensen die goed kunnen luisteren, geduldig zijn en het leuk vinden om voor een ander iets te betekenen.

Sinds enige tijd draait in Kampen het Tandemproject van Humanitas. Een vrijwilliger trekt een jaar lang op met iemand die behoefte heeft aan gezelschap. Met een uurtje in de week kan je een groot verschil maken in het leven van iemand anders. De vrijwilliger en de deelnemer bepalen samen wat ze ondernemen.

Petra Stevering is in Kampen de coördinator van het Tandemproject. Mensen die vrijwilliger willen worden hebben eerst een gesprek met haar om te kijken of het iets voor diegene is. Petra: ‘Wij vinden het belangrijk dat dit project voor de deelnemers én de vrijwilligers leuk is. Dus we kijken altijd naar wat voor persoon de vrijwilliger is, zodat we een goede match kunnen maken met een deelnemer. Een goede klik is belangrijk. Als vrijwilliger kom je vaak omdat je iets te geven hebt, maar wij vinden het belangrijk dat de vrijwilliger er ook zelf iets uithaalt. Zo blijft dit werk leuk om te doen.’

Vrijwilligers bij Humanitas kunnen allerlei cursussen volgen, zodat je goed voorbereid aan de slag kan. Verschillende kanten van het vrijwilligerswerk worden belicht. Je leert op welke manier je het beste de deelnemer in zijn of haar kracht kan laten staan, maar ook tegen welke dingen je aan kunt lopen in het vrijwilligerswerk en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Meer weten over vrijwilliger worden bij Humanitas Kampen? Je kan een mail sturen naar p.stevering@humanitas.nl of bellen met 06=57881049. De basistraining start begin april.